С маски и плакати: Руски комунисти честваха Ленин

Днес се навършват 150 години от рождението му
22 апр 2020 21:27, Красимир Ангелов
47

Снимка: БГНЕС

Малка група руски комунисти, носещи защитни маски и червени знамена, поставиха цветя пред мавзолея на Ленин на Червения площад по случай 150-ата годишнина от рождението му, предаде Франс прес.

Поради мерките за изолация празненствата тази година бяха далеч по-скромни от шествията, организирани всяка година от комунистическата партия в чест на годишнината от рождението на създателя на СССР. Само няколко десетки комунисти дойдоха пред мавзолея до стените на Кремъл.

Заради разпоредбите за изолация те носеха защитни маски, червени шалове и повечето от тях стояха на безопасно разстояние един от друг.

"Съгласихме се да спазваме всички предпазни мерки. Повечето от участниците бяха в маски и стояха на разстояние. Присъстваше партийното ръководство, депутатите на партията и лидерите на московски и регионални организации", заяви пред ТАСС депутатът Юрий Афонин.

Заради пандемията и ограничителните мерки, наложени в руската столица, комунистическата партия реши да отложи основните празненства за есента.

Медиите също отбелязаха раждането на основателя на СССР, като в. "Комсомолская правда" например публикува въображаемо интервю с Ленин.

Почти 30 години след разпадането на СССР съдбата на балсамираното тяло на Ленин остава спорен въпрос в Русия. През декември миналата година президентът Владимир Путин заяви, че то трябва да остане в мавзолея, защото животът и съдбата на много хора все още са свързани с покойния лидер и "и с успехите от миналото, от съветските години", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Такъв подвиг преди 4 години
Трогателни са напъните да се изкара руският народ непълноценен ,а точно тези,които извършиха този чудовищен социален инженеринг да са непричом,ни лук яли,не лук мирисали. Руският варод се пребори с двама Сатани - вътрешен,чиято шайка с кипита го обязди през 1917г. и външни сатани и окултисти - нацисти. Няма друг народ в света способен на такъв подвиг.
32
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Нямат си посинял комунист,като Е.Бакърджиев,който да събори мавзолея..
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин причини повече зло на човечеството от Хитлер.Представете че на рожденни ден на хитлер се сбират със знмун е дмнстррт в бурлен.това предизвиква у нормалните хора рските комунисти/фашисти/
30
5
 
10
 
! Отговори
? преди 4 години
радват се и се гордеят с един препарирен гей?
29
10
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Този изроден психически народ никога няма да се присъедини към семейството на цивилизованите народи. вярна е сентенцията, че идеологията на комунизма уврежда сериозно мозъчната и интелектуална дейност. то у комунистите един интелект - здраве му кажи ама все пак уврежда нещото останало в тъ.пи-те червени чутури. На руснака му дай водка, някаква жена да му чисти и готви и от време на време възможност да го убият на фронта кодето - неясно за него защо - го изпраща Пипин Къси от Кремъл.
28
8
 
7
 
! Отговори
Да видим преди 4 години
Капището в центъра на Москва скоро ще бъде разкарано - малобройността на групичката подсказва,че времето наближава. Путин не желае да разединява нацията а да извърши прехода към консерватизъм плавно. Иначе руснаците не са по-различни от американците - търпят едни и същи кърлежи в тялото си. Руснаците се отърсват от кърлежите си. Да видим дали бай Дончо ще постигне същото с неговите си либерасти.
27
7
 
11
 
! Отговори
За мен преди 4 години
Руснаците са най сбърканото племе в света!Как може да се пъчат с патриарх увит с чаршафи като саудитски шейх,от друга страна полковник от КГБ,от трета страна един от милиардерите им в долари,а в същия момент се кръсти и се представя за ученик на Исус,който умря и възкръсна в бедност и за бедните?!От друга страна пак в пълно противоречие с християнството продължават да поддържат капището на най големия сатрап,дето изби повече руснаци от всичките им врагове през вековете?! Лъжат си акълите!!
26
1
 
12
 
! Отговори
Предостатъчно преди 4 години
Ленин е най-отровната комбинация от гени т.е. на хазари - монголоиди и юдаизъм. Ленин просто отмъсти на викинги и славяни,че унищожиха хазарската държава. Хазарската държава беше абсолютен *** и живееше от търговски такси и грабежи. Хазарите към началото на Първата световна война в Руската империя са били с численост около 5 милиона души - предостатъчно за преврата от 1917г.
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руский гейпарад.
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При комунизма няма гристиянин еврейн мисюлманин или будист Той сам по себеси е религия за изв,,ерги и ***
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин не е евреин . а АНТИСЕМИТ т.е управляван от дявола нечестви враг на Бог и на Божия избран еврейкси народ както и на неговя съуастник и продължител на престъпенята Сталин установили престъпна диктатура като Хитлер погубила милини невинни живота най вече ан евреи и християни само за да заграбят властта и да ограбят народаубили е милиони както и тсалин и Хитлер и то от собсвения си народ. И само безумни заблудени или същшите кормпирани престъпмни враговое на Бога като тях може да ги почитат
22
10
 
9
 
! Отговори
Истина преди 4 години
До 15,16,17,24 и др. Твърдението че Лениен е евреин е ЛЪЖА, зашото както неговия съуастник и продължител в измамната комунистичекса идеология и престъпна диктатура погубили ммилиони неввинни човещки животи най-вече на евреи, християни както и последователя му масов убец диктаотра комунст Сталин който също е АНТИСЕМИТ т.е ВРАГ на Бог и Божия избран евресйки народ, затова и вършат същите чудовичните престъпения срещу човечеството катои обсебения от дявола Хитлер, но предимно срещу своя народ.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратка изтория на славяните и руснаците в часност.Роби и *** на Хуните роби и *** на Аварите роби и *** на Българите роби и *** на Викингите роби и *** на Монголите роби и *** на Немците роби и *** на Еврейте
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали еврейн или грузинец руснака се ще е слуга и на дъното непълноценен народ
19
5
 
18
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
Спокойно ще им осигуря среща със сифилистика в ада
18
5
 
6
 
! Отговори
Защото преди 4 години
До Анонимен Дядо ми се би за Сталин защото поразчисти доста болшевики-евреи в държавата. Е накрая му спретнаха инсулт.
17
8
 
16
 
! Отговори
СССР преди 4 години
Дай му на простия човек "славно минало",и той до смъртта си ще се гордее с него!Щото друг избор няма!
16
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин кога ще го препарират че ленин нещо се вмириса ?
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо ти защо се би за сталин Понеже той изби повече комунисти и от хитлер момчето ми
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ссср е мъртав